Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
+1.500 klanten gingen je voor
Gratis verzending binnen NL!
Gratis verzending vanaf €50 in België!
100% Veilig betalen met o.a. iDeal & Bancontact

Hondenhalsband of Hondentuig?

hondentuigen Quzi

Hondenhalsband of hondentuig?

Het is tijd om te gaan wandelen met je hond, maar tijdens iedere wandeling vraag je jezelf af of het beter is om een hondenriem of hondentuig te gebruiken. Dit is iets wat veel mensen zich afvragen en de meningen zijn hier dan ook over verdeeld. Maar wat zijn nou eigenlijk de grootste verschillen tussen een halsband en een hondentuig? Wij hebben dit hieronder op een rijtje gezet:

Kies je liever voor een hondenhalsband?

Bij gebruik van een hondenhalsband zit de band enkel om de nek van je hond, waardoor het niet zijn lichaamsgebruik belemmerd tijdens een wandeling. Ook wanneer je hond los mag rennen is er weinig tot geen gevaar dat je hond ergens achter blijft hangen. Dit zorgt voor meer bewegingsvrijheid en hierdoor kunnen honden hun enthousiasme kwijt en dit is natuurlijk een heel prettig gevoel voor jouw trouwe viervoeter.

Echter zijn er ook een aantal nadelen aan het gebruik van een hondenhalsband. Op het moment dat je hond aan de lijn trekt of je jouw hond onverwachts moet terugtrekken dan krijgt de nek een klap. Door dit telkens te moeten doen kan dit leiden tot letsel, zoals hoofdpijn, beschadiging van het strottenhoofd of verschoven nekwervels. Niets is zo vervelend als het corrigeren van je hond en dat de nek telkens flink te verduren krijgt.

Is een hondenhalsband wel zo’n goed idee? Lees hieronder waarom wij denken dat een hondentuig een beter idee is!

Of toch liever voor een hondentuig?

Heb je een hond die veel trekt? Dan is het in eerste instantie belangrijk om hondentrainingen te volgen om die gedrag af te leren. Echter zal je hond dit niet meteen afleren, dus moeten we kijken naar andere oplossingen. Een hondentuig is ideaal voor honden die veel trekken, maar het is een fabel dat je hond niet meer zal trekken bij het gebruik van een hondentuigje.

Door gebruik te maken van een hondentuig wordt er geen druk op de nek uitgeoefend, maar de druk wordt gelijkmatig verdeeld over de borstkas van je hond. Dit is minder schadelijk en op een de lange termijn zal dit een positieve invloed hebben op het welzijn van je hond. Hondentuigen zijn dan ook makkelijk te verstellen, zodat het ook comfortabel aanvoelt voor je hond.

Met de juiste huisdierbenodigheden kan je al een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid en welzijn van je trouwe viervoeter!

Hondenriemen & Tuigen

Wij maken gebruik van cookies, klik op accept als je wilt doorgaan naar de site.