Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
+1.500 klanten gingen je voor
Gratis verzending binnen NL!
Gratis verzending vanaf €50 in België!
100% Veilig betalen met o.a. iDeal & Bancontact

Autorijden met je hond, waar moet je op letten?

Autorijden met je hond

Autorijden met je hond

Als een echte hondenliefhebber wil je natuurlijk jouw hond graag overal mee naartoe nemen. Maar hoe doe je dat als jouw hond stress ervaart tijdens een lange autorit? Niets is zo vervelend als een hond die zijn evenwicht kwijtraakt en jou begint lastig te vallen tijdens het rijden. Er zijn een aantal hulpmiddelen die jou kunnen helpen bij het vervoeren van je hond en in deze blog willen we je maar al te graag vertellen welke je hier het beste voor kan gebruiken.

Is een veilige plek in de auto voor je hond belangrijk?

In veel gevallen laten we onze hond op de achterbank of kofferbak plaatsnemen, doen we de deur dicht en gaan we vervolgens op pad. Vaak denken wij niet over de risico’s als een hond zich vrij kan blijven bewegen in de auto en deze worden dan ook veelvuldig onderschat. Dit kan namelijk resulteren in gevaarlijke situaties en in sommige gevallen zelfs voor ongelukken zorgen met je hond op de achterbank.

Hoe creëer je in een veilige plek in de auto?

Het realiseren van een veilige plek in de auto hoeft niet moeilijk te zijn en QUZI is een online dierenwinkel die hierin is gespecialiseerd! Heb je weleens gehoord van een auto hondendeken of een slimme honden autostoel? Deze hulpmiddelen zorgen voor de nodige veiligheid tijdens het autorijden en het geeft tevens een prettig en veilig gevoel aan je hond. Zowel een hondendeken als hondenstoel hebben opstaande randen die voor een geborgen gevoel zorgen.

Bestaan er regels voor het vervoeren van honden?

Er bestaan helaas geen regels voor het vervoeren van honden, maar wat wel wordt gezegd dat je ongehinderd en zonder afleidingen moet kunnen autorijden. Het door de auto springen van je hond en het afleiden kan gezien worden als gevaarlijk rijgedrag, maar er zijn geen specifieke wetten of regels op het gebied van vervoeren van je hond. De belangrijkste reden is dat zowel jij als je hond veilig en comfortabel van de autorit kunnen genieten.

Wat is de veiligste plek in de auto?

  • Op de voorstoel: Dit is de plek waar je hond jou eenvoudig kan afleiden en in de weg kan zitten. Daarnaast zal je hond bij een botsing naar voren schieten en dit kan voor levensgevaarlijke situaties zorgen.
  • Op de achterbank: Na het bevestigen van een auto hondenstoel of een honden autodeken is het een veilige plek om je hond te vervoeren. Wanneer je jouw hond goed vastzet door middel van een hondentuig is het natuurlijk nog veiliger.
  • In de kofferbak: Heb je een ruime auto of een kleine hond? Dan is de achterbank zeker een uitkomst om een veilige autorit te ervaren! De kofferbak is een veilige plek voor je hond, omdat hij niet door de hele auto zal bewegen.

QUZI heeft een ruim aanbod aan diverse hulpmiddelen voor een veilige autorit!

Wij maken gebruik van cookies, klik op accept als je wilt doorgaan naar de site.