Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
+1.500 klanten gingen je voor
Gratis verzending binnen NL!
Gratis verzending vanaf ā‚¬50 in BelgiĆ«!
100% Veilig betalen met o.a. iDeal & Bancontact

Verminder stress bij je hond met deze waardevolle tips

Verminder stress bij je hond

Verminder stress bij je hond met deze waardevolle tips

Een gestreste hond is erg vervelend en je wilt dit natuurlijk oplossen of zelfs voorkomen. Wist je dat dit vaak gecreƫerd wordt door nare ervaringen uit het verleden of doordat ze een onveilig en geen geborgen gevoel in huis ervaren? Je hond kan zich in zulke situaties onzeker gedragen, wat resulteert in veel blaffen en in sommige situaties zelfs wegrennen naar een andere ruimte in huis. In deze blog willen we je een aantal tips geven over hoe om te gaan met een gestreste hond.

Tip 1: Bouw een goede relatie met je hond
Het opbouwen van een goede relatie met je hond helpt bij het opbouwen van vertrouwen en een veilig gevoel. Dit zal vervolgens resulteren in het vroegtijdig herkennen van stresssignalen, zodat je hier direct iets aan kan doen.

Tip 2: Het straffen van je hond helpt niet
Het is een feit dat je stem verheffen en boos worden op je hond niet helpt bij het verminderen van stress. Het is van groot belang om ten alle tijden rustig te blijven in zowel je vocale als lichamelijke communicatie.

Tip 3: Maak goede afspraken met je gezin
Als je het gedrag van je hond wilt veranderen dan is het belangrijk dat je als gezin zijnde hetzelfde doet. Hierdoor is verstandig om afspraken met elkaar te maken over wat wel en niet mag. Denk hierbij aan het geven van dezelfde commandoā€™s, want dit zal zorgen voor structuur in het leven van je trouwe viervoeter.

Tip 4: Creƫer een veilige omgeving
Dit is het belangrijkste om te doen! Het creƫren van een veilige omgeving zal zorgen voor een geborgen en vertrouw gevoel bij je hond. Dit kan je doen door hoekje of plekje in huis te maken waar je hond zich op zijn gemak voelt. Je kan bijvoorbeeld een fluffy hondendeken aanschaffen welke je op de grond of bank kan neerleggen. Het zachte materiaal in combinatie met de leuningen zal een positieve werking hebben op zijn gedrag.

Tip 5: Geef je een hond iets om op te kauwen
Kauwen heeft een kalmerende werking, want tijdens het kauwen komt er een stofje vrij welke voor een rustig gevoel zorgt. Hoe fijn is het dan om je hond een kluif te geven die hij of zij kan opeten terwijl hij op een heerlijk zachte fluffy hondendeken ligt.

Wist je dat een QUZI fluffy hondendeken de perfecte uitkomst is om stress en angst bij je hond te verminderen?

Verminder stress bij je hond

Wij maken gebruik van cookies, klik op accept als je wilt doorgaan naar de site.