Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
+1.500 klanten gingen je voor
Gratis verzending binnen NL!
Gratis verzending vanaf €50 in België!
100% Veilig betalen met o.a. iDeal & Bancontact

Hardlopen met je hond, ook wel canicross genoemd

canicross

Hardlopen met je hond, ook wel canicross genoemd.
Canicross! Je hebt er vast weleens over gehoord, maar je kon er nog geen duidelijk beeld bij schetsen. Canicross is eigenlijk het hardlopen met je hond in een natuurrijke omgeving, waarbij je een hecht team met je hond vormt. Je kan het zien als hardlopen met je trouwe viervoeter, waarbij je een elastische hondenriem om je middel bevestigd, zodat je volledig handsfree de hond kan uitlaten en tegelijkertijd je eigen gezondheid kan verbeteren.

Wat heb je nodig om te starten met canicross?
Houd je van hardlopen en heb je een hond? Dat heb je alleen nog een elastische hondenriem nodig! Bij canicross draagt de hond een speciaal harnas, welke is verbonden met de hardloper door middel van een elastische lijn. De elastische hondenriem zit aan de heupgordel bevestigd en het doel van deze lijn is dat je hond vooruitloopt en jou voortrekt. Ook is het verstandig om goede schoenen te kopen, want het kan modderig zijn op onverharde wegen.

Wist je dat er Canicross wedstrijden zijn?
Voor veel mensen is dit nog een onbekende sport, maar er worden regelmatig Canicross wedstrijden georganiseerd in zowel Nederland als België. Maar nu vraag jij je natuurlijk af hoe zo’n wedstrijd eruitziet en hoe gaat dit in zijn werk? Het is eigenlijk vrij simpel! Het is namelijk niet nodig om lid te zijn van een vereniging om deel te kunnen nemen aan de wedstrijden, maar het is wel belangrijk om goed voorbereid te zijn. Het was verstandig om eerst een degelijke training te volgen, voordat je daadwerkelijk begint.

Is een hondentraining verplicht om te kunnen starten met canicross?
Nee, het volgen van hondentrainingen is niet verplicht, maar het is wel verstandig om te doen. Iedere hond is geschikt voor deze sport, maar de ene hond is natuurlijk meer geschikt dan de andere. Honden vinden het moeilijk om vooruitlopen, omdat zij dan geen zicht meer hebben om hun baasje, maar door gebruik te maken van een elastische hondenriem blijf je toch letterlijk in verbinding staan met je trouwe viervoeter.

Hardlopen met je hond, oftewel canicrossen is een ontzettend leuke hobby en zelfs verslavend! Bij QUZI hebben wij de benodigdheden om veilig op pad te gaan met je maatje!

Hondenblog

Wij maken gebruik van cookies, klik op accept als je wilt doorgaan naar de site.