Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
+1.500 klanten gingen je voor
Gratis verzending binnen NL!
Gratis verzending vanaf €50 in België!
100% Veilig betalen met o.a. iDeal & Bancontact

Stress bij je hond verminderen? Hier een aantal tips!

Prikkelgevoelige hond

Heb jij een overprikkelende hond en merk je dat dit steeds vaker gebeurt? Dit is een teken dat je jouw hond te weinig tijd geeft om de dagelijkse prikkels te verwerken. Je hond heeft voldoende rust nodig om weer te kunnen herstellen. Wij weten ook dat het niet altijd mogelijk is en dat het ook bij honden vaak gaat om vallen, opstaan en weer doorgaan. In onze blog lees je hoe je stress bij je hond kan verminderen.

Hoe kan je stress bij je hond verminderen?
Er bestaat geen standaardoplossing om stress bij je hond te verminderen, want stress heeft een oorzaak en het karakter speelt hier ook een rol in. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om stress bij je hond te verminderen, zoals:

  • Stop direct met straffen en het voortdurend boos zijn
  • Zorg voor voldoende beweging met je hond
  • Kies voor gezond eten en geef vers water gedurende de dag
  • Creëer je een goede balans tussen beweging en rust
  • Geef je hond het gevoel dat hij bij de familie hoort

Stop met het straffen van je hond
Wil je graag een goede band met je hond opbouwen? Dan adviseren wij om direct te stoppen met het straffen van je hond. Boosheid en strenge methodes zorgen ervoor dat honden degene door wie de straf wordt uitgedeeld, gaan vermijden. Dit zal niet alleen voor meer afstand tussen jou en je hond zorgen, maar het zorgt ook voor meer stress bij je hond, wat uiteindelijk resulteert in een angstig gevoel.

Zorg voor voldoende beweging met je hond
Een hond heeft beweging nodig om diverse redenen en één daarvan is dat hij een uitlaatklep nodig heeft om opgekropte energie te voorkomen. Verder kan een hond tijdens het wandelen hun stress makkelijker en beter afvoeren en verminderen. Wekelijks hardlopen met je hond is in sommige gevallen dan ook een uitkomst. Tijdens het hardlopen werk je zowel aan de mentale als fysieke gezondheid van je hond.

Geef je hond gezond eten en vers water
Het drinken van vers water is een essentieel onderdeel van de dagelijkse voeding van je hond. Water is namelijk het hoofdbestanddeel van gezonde en levende cellen in het lichaam van een hond en mens. Dit in combinatie met gezonde voeding zal het lichaam van je hond goed blijven functioneren en voorkom je uitdroging of een vermindering van energie.

Creëer een goede balans tussen beweging en rust
Door je hond voldoende te laten bewegen raakt het stress kwijt, maar tegelijkertijd is het belangrijk om je hond voldoende rust te geven. Tijdens het rusten kan je hond namelijk prikkels verwerken en optimaal herstellen. Een perfecte balans tussen beweging en rust voorkomt dat jouw kleine vriend overprikkelt raakt of overmatige opwinding. Het is daarom belangrijk om na een lange wandeling je hond te laten uitrusten in zijn of haar hondenmand of hondendeken.

Quzi heeft een uniek assortiment aan diverse hulpmiddelen die helpen bij het vinden van de perfecte balans tussen beweging en rust!

Wij maken gebruik van cookies, klik op accept als je wilt doorgaan naar de site.