Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
+1.500 klanten gingen je voor
Gratis verzending binnen NL!
Gratis verzending vanaf €50 in België!
100% Veilig betalen met o.a. iDeal & Bancontact

Regels voor het vervoeren van je hond in de auto

Regels voor het vervoeren van je hond in de auto

In Nederland bestaan er geen regels voor het vervoeren van je hond in de auto. Honden mogen dus gewoon vrij in de auto rondlopen, maar het is natuurlijk niet verstandig. Je moet dan ook beseffen dat het wel mogelijk is om een boete te krijgen als er door toedoen van jouw hond een gevaarlijke situaties op de weg ontstaat. Om je hond toch op een veilige wijze te vervoeren kan je kiezen voor een hondenbench of honden autostoel.

Moet een hond vast in de auto?

Zoals je nu weet zijn er nog geen duidelijke regels of wetgevingen met betrekking tot het vervoeren van een hond in een auto. Het vastzetten van je hond is dus niet wettelijk verplicht, maar gezien de veiligheid is het uiteraard wel aan te raden. Tijdens het rijden wil je natuurlijk dat zowel jij als jouw hond zich veilig voelen en je wilt niet gehinderd worden door je trouwe viervoeter.

Wanneer kan ik wel een boete krijgen?

Als je tijdens het rijden toch gehinderd wordt door je hond, dan kan je alsnog een boete krijgen. De hoogte van de boete hangt af van het rijgedrag van de bestuurder en de gevaarzetting. Echter weet iedereen dat verkeersboetes in Nederland hoog zijn, waardoor wij afraden om de grenzen op te zoeken. Je doet er dus goed aan om goed na te denken voordat je jouw hond meeneemt in de auto.

Hoe is het in andere landen?

Dit is een vraag die wij vaak voorbij zien komen en wij weten dat sommige landen specifieke regels hebben voor het vervoeren van honden. Wij weten dat in Duitsland honden niet los in de auto mogen zitten en dat zij ten alle tijden aan de gordel of in een honden autostoel moeten zitten. Als je jouw hond niet in een auto hondenstoel of bench zit, dan kan het resulteren in een boete van €50,00.

Hoe kan je een hond veilig vervoeren in de auto?

Voor de veiligheid van je hond kan je kiezen voor een hondenrek tussen de kofferbak en achterbank, zodat je hond niet naar voren kan springen. Dit is echter niet de makkelijkste oplossing! Veel hondeneigenaren kiezen voor een honden autostoel, auto hondendeken of voor een hondenbench welke je moeiteloos en snel in de auto kan plaatsen. Daarnaast voorkomt het ook dat je autobekleding vies wordt of beschadigt raakt.

Bewegingsvrijheid is voor een hond heel belangrijk! In onze andere blogs lees je hoe je jouw trouwe viervoeter kan vervoeren zonder dat er gevaarlijke situaties op de weg kunnen ontstaan!

Wij maken gebruik van cookies, klik op accept als je wilt doorgaan naar de site.