Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
+1.500 klanten gingen je voor
Gratis verzending binnen NL!
Gratis verzending vanaf €50 in België!
100% Veilig betalen met o.a. iDeal & Bancontact

Alles over hardlopen met je hond

hardlopen met je hond

Ben jij sportief en houdt jouw hond van rennen? Dan is hardlopen met je hond iets wat zowel jou als je hond voldoening geeft. Ook weet iedereen dat beweging met je hond voor zowel je hond als voor jezelf gezond is. In onze blog stellen we je een aantal vragen waaruit blijkt of hardlopen met je trouwe viervoeter verstandig is.

Is jouw hond geschikt voor hardlopen?

Voordat je kan hardlopen met je hond is het van groot belang om te weten of jouw hond hier wel geschikt voor is. Er bestaan namelijk hondenrassen waarmee het niet verstandig is om langere afstanden te lopen. Dit heeft allemaal te maken met de lichaamsbouw van je hond.

Heb jij een kleine hond of heeft jouw hond korte poten? In dit geval adviseren wij om korte wandelingen op een laag tempo te doen. Hier doe je jouw kleine vriend namelijk meer plezier mee.
Heb jij een grote of zware hond? Dan is het belangrijk om te weten dat grotere honden niet geschikt zijn om intensieve inspanningen te leveren, zoals hardlopen.
Is jouw hond gezond? Aan de buitenkant zie je vaak niet of jouw hond daadwerkelijk gezond is. Hierdoor is het verstandig om de longen, het hart en gewrichten te laten controleren door een dierenarts. Dit zorgt ervoor dat je eventuele problemen uitsluit.

Ben zowel jij als je hond geschikt voor het hardlopen? Dan staat jullie niets meer in de weg en kan het sporten beginnen!

Ben jij klaar om te gaan hardlopen met je hond?

Jouw hond is geschikt, maar heb jij jezelf al voorbereid? Naast dat je jouw hond moet meenemen is het ook belangrijk om over een stevige hondenriem te beschikken. Je los laten lopen is onhandig en je wilt uiteraard drukker zijn met het hardlopen dan met het gedrag van je hond. De slimme elastische heupriem is een ideale oplossing om je hond aan de riem mee te nemen zonder dat je riem met je handen hoeft vast te houden.

Waarom is een elastische heupriem verstandig?

Niets is zo vervelend om tijdens het hardlopen de riem in je hand te moeten houden als een hond telkens aan de riem trekt. De elastische heupriem is zeer prettig en zorgen ervoor dat je beide handen vrijhoudt tijdens het hardlopen. Ook kan je de heupgordel eenvoudig om je middel bevestigen en ben je vele malen stabieler. Het elastiek geeft je hond meer bewegingsvrijheid, zodat jouw trouwe viervoeter niets telkens voor je voeten loopt.

Let op je hond tijdens het hardlopen

Tijdens het hardlopen met je hond is het verstandig om op je hond te letten. Aan de reactie van je hond kan je snel aflezen of hij het kan volhouden en of hij wilt drinken? Neem dan ook altijd voldoende water mee, zodat je oververhitting voorkomt.

Wat te doen na het hardlopen met je hond

Na het hardlopen moet je niet vergeten om de poten van je hond te controleren. Kijk bijvoorbeeld even tussen de tenen en controleer of er geen steentjes, glasscherven of andere narigheden verstopt zitten. Daarnaast kijk je even hoe de voetkussentjes van je hond eraan toe zijn.
Verder is het belangrijkste om na het hardlopen met je hond ervoor te zorgen dat hij of zij voldoende water drinkt. Dit voorkomt uitdroging en je hond koelt hierdoor sneller af, waardoor de lichaamstemperatuur verlaagd.
Vervolgens zou je samen met je hond heerlijk kunnen relaxen. Het is dan ook niet verstandig om direct na het hardlopen visite uit te nodigen. Bouw het stap voor stap op en neem voldoende rustdagen tussendoor, zodat je hond kan herstellen.

Ben je enthousiast geworden en wil je hardlopen met je hond? Pak de elastische heupriem en begin met sporten!

Wij maken gebruik van cookies, klik op accept als je wilt doorgaan naar de site.