Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
+1.500 klanten gingen je voor
Gratis verzending binnen NL!
Gratis verzending vanaf €50 in België!
100% Veilig betalen met o.a. iDeal & Bancontact

Hond moeite met opstaan? Kies voor een orthopedische hondenmand

Orthopedische hondenmand

Helaas horen wij het steeds vaker dat honden moeite hebben met opstaan. Dit komt voornamelijk door de hondenmand, want niet alle hondenmand en hondenkussens bieden optimale ondersteuning aan de gewrichten van je hond. Als deze ondersteuning niet optimaal is kan het zijn dat de versleten gewrichten van je hond pijn gaan doen. Om dit te voorkomen is het verstandig om je huidige hondenmand in te ruilen voor een orthopedische hondenmand. Een orthopedische hondenmand zorgt voor de juiste hoeveelheid ondersteuning.

 

Wat te doen bij een hond met gewrichtsproblemen? 

Is jouw hond minder actief als voorheen of heeft jouw hond zichtbaar last van zijn gewrichten? Een orthopedische hondenmand kan de uitkomst zijn. Artrose en artritis zijn twee veelvoorkomende gewrichtsproblemen bij hond en die worde veelal veroorzaakt door de slechte slaapplek van je hond. Gelukkig zijn er producten op de markt die helpen bij het verminderen en voorkomen van deze gewrichtsproblemen. Een orthopedische hondenmand is daar een van!

 

Wat zijn tekenen van gewrichtsproblemen bij je hond?

Onderstaande aanwijzingen kunnen tekenen zijn van artritis bij honden, maar ze kunnen echter ook wijzen op andere problemen. Merk je ongewoon gedrag bij je hond? Raadpleeg je dierenarts.

  • Afkeer tegen activiteiten
  • Stemmingswisselingen/prikkelbaar
  • Gewichtstoename bij je hond
  • Veranderingen in houding en bewegelijkheid
  • Zichtbare kreupelheid bij je hond
  • Aanrakingsvermijding bij je hond 

Wat helpt mijn hond tegen gewrichtsproblemen?

Een verandering in de levensstijl kan zeker helpen en het gebruik van supplementen is een ideale uitkomst Dit is echter niet de enige oplossing. Alles begint bij een comfortabele lig- en slaapplek van je hond, want daar brengt jouw hond de meeste tijd door. Een orthopedische hondenmand biedt goede ondersteuning aan het lichaam van je hond. Hierdoor is het verstandig om je hond op jonge leeftijd al te laten liggen op een orthopedische hondenmand.

 

Hoe kies je de juiste orthopedische hondenmand?

Een hond slaapt of rust gemiddeld 12 tot 16 uur per dag. Daarom is het belangrijk om een kwalitatieve orthopedische hondenmand te kopen. Bij de aanschaf van een hondenmand houd je niet alleen rekening met het formaat van je hond, maar ook met zijn favoriete slaaphouding. Als je hond graag languit ligt, dan spreekt het voor zich dat je een grotere hondenmand moet kopen. Daarnaast moeten de randen voldoende ondersteuning bieden, maar je hond moet niet gehinderd worden door de harde rand.

 

Kies voor een orthopedische hondenmand van Quzi

Heb jij een hond met gewrichtsproblemen? Kies dan voor een orthopedische hondenmand. De orthopedische hondenmand is voorzien van traagschuim, waardoor de hondenmand zich vormt naar de contouren van het lichaam van je hond. Hierdoor biedt het optimale ondersteuning van de gewrichten van je hond, zoals de ellebogen en heupen.  

 

Heb jij na het lezen van deze blog nog vragen over de orthopedische hondenmand of andere oplossingen? Klik hier en neem contact met ons op!

Wij maken gebruik van cookies, klik op accept als je wilt doorgaan naar de site.