Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
+1.500 klanten gingen je voor
Gratis verzending binnen NL!
Gratis verzending vanaf €50 in België!
100% Veilig betalen met o.a. iDeal & Bancontact

Help! Mijn hond trekt aan de hondenriem

Elastische Hondenriem

Een hond die aan de lijn trekt is een veelvoorkomend probleem en dit is dan ook een vervelende gedragsvorm waar hondeneigenaren mee te maken krijgen. Dit gedrag is op jongere leeftijd al aangeleerd, waardoor het op een latere leeftijd moeilijker wordt om je hond te corrigeren. In deze blogs leggen we uit waarom een hond trekt en hoe je het trekken van je hond kunt afleren.

 

Waarom trekt een hond aan de hondenriem?

Als een hond aan de hondenriem trekt dan is dat niet altijd dominant gedrag. De hond heeft namelijk verschillende redenen waardoor trekgedrag kan ontstaan. In veel gevallen gaat je hond trekken omdat hij of zij iets ruikt en er naartoe wil. Als je dit als baasje toelaat, leer je jouw hond dat trekken aan de hondenriem hem naar het beoogde doel brengt. Ook heeft het looptempo van je hond grote invloed op het trekgedrag. Jongere honden hebben vaak meer energie, waardoor zij zich moeilijker focussen op hun baasje. Hierdoor zijn zij eerder geneigd om aan de hondenriem te trekken.

Hoe kun je het trekken aan de hondenriem afleren?

Iedere hondeneigenaar wil natuurlijk zo snel mogelijk het trekken bij hun afleren. Het is geen onmogelijke missie, maar het gedragsprobleem kan wel behoorlijk moeilijk zijn en dat vraagt om de nodige discipline. Het gebruik van een elastische hondenriem kan een oplossing zijn. De elastische hondenriem is zo ontworpen dat hij het trekken van je hond absorbeert, waardoor je hond automatisch gecorrigeerd wordt.

 

Helpt het gebruik van een elastische hondenriem?

De elastische hondenriem is een perfect hulpmiddel om je hond minder aan de hondenriem te laten trekken. Door gebruik te maken van een elastische hondenriem ervaart je hond meer bewegingsvrijheid en tegelijkertijd voorkom je dat je hond jou meetrekt tijdens het wandelen of hardlopen. Het slimme bevestigingssysteem zorgt ervoor dat je hem handsfree kunt gebruiken. Zo bevestig je hem gemakkelijk om je middel en kun je de hondenriem ook gebruiken voor twee honden tegelijkertijd.

 

Welke voordelen heeft een elastische hondenriem nog meer?

Je wilt natuurlijk tijdens het wandelen ook over voldoende water beschikken voor je hond. Een elastische hondenriem van Quzi is daarom ontworpen met een extra heuptasje en met aan de voorzijde een flessenhouder. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk een flesje water, hondenbrokjes en andere huisdierbenodigdheden kunt meenemen. Hierdoor voorkom je dat je telkens weer een grote rugzak moet meedragen tijdens een ontspannende wandeling.

 

Nooit meer last ervaren van het trekgedrag van je hond? Gebruik een elastische hondenriem en leer het trekken aan de hondenriem gemakkelijk af!

Wij maken gebruik van cookies, klik op accept als je wilt doorgaan naar de site.