Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
+1.500 klanten gingen je voor
Gratis verzending binnen NL!
Gratis verzending vanaf €50 in België!
100% Veilig betalen met o.a. iDeal & Bancontact

Hond in de auto: zo vervoer je jouw hond

Hond veilig vervoeren

Het veilig vervoeren van je hond kan een hele uitdaging zijn. Dit komt voornamelijk omdat een auto is gebouwd om mensen te vervoeren en niet voor het vervoeren van honden. Toch wil je als hondeneigenaar je trouwe hond meenemen in de auto. Maar hoe kun je op een veilige manier je hond vervoeren? In deze blog vertellen we je hoe je dit het beste kunt doen!

Hoe kan je jouw hond veilig vervoeren in de auto?

Bij het vervoeren van je hond in de auto is het van groot belang dat je hond niet vrij door de auto kan lopen. Dat is belangrijk voor zowel de veiligheid van je hond als je eigen veiligheid. Je wilt namelijk niet dat je hond tijdens het rijden bovenop je springt. De hond veilig vast kan heel makkelijk door middel van een auto hondendeken of autostoel voor honden. Een auto hondendeken plaats je eenvoudig op de achterbank en een autostoel voor honden is ideaal voor op de passagiersstoel.

Hoe kan je een puppy veilig in de auto vervoeren?

Bij puppy’s moet je rekening houden met het feit dat zij angstig kunnen zijn. Vooral als een puppy voor het eerst de binnenkant van de auto ziet. Het kan dan ook gebeuren dat je hond wagenziek is, waardoor er bij het veilig vervoeren de nodige obstakels kunnen ontstaan.  Wij adviseren om ook bij een puppy een autostoel voor honden te gebruiken, zodat hij of zij op de plek blijft zitten. Hierdoor word je niet onnodig gestoord en kun je jouw hond veilig vervoeren in de auto.

Let op: Het is niet verstandig om een puppy op de schoot te nemen tijdens het autorijden. Tijdens een scherpe bocht of botsing kan dit voor vervelende situaties zorgen.

Je hond veilig vervoeren met een hondendeken in de auto

Het is een goed idee om een auto hondendeken aan te schaffen. Het is niet alleen belangrijk om je hond veilig te vervoeren, maar het zorgt ook voor optimale bescherming van je autobekleding. Zo voorkom je dat je autostoelen vies worden beschadigen door modder of scherpe nagels. Het veilig vervoeren van je hond is het belangrijkste, maar een schone auto is ook prettig.

Overige handige hulpmiddelen om je hond veilig te vervoeren

Naast de autostoel voor honden en het auto hondendeken zijn er ook een aantal andere maatregelen die je kunt treffen. Denk hierbij aan een handige hondenriem, zodat je hond niet vrij door de auto loopt. Het plaatsen van een bench voor je hond kan tevens een ideale uitkomst zijn om de veiligheid van je trouwe viervoeter te waarborgen. Een bench heeft namelijk dezelfde werking als een hondendeken, want het zorgt ervoor dat je hond jou niet kan afleiden en het houdt de autobekleding schoon.

Ben je op zoek naar het juiste hulpmiddel om je hond veilig te vervoeren in de auto? Ontdek het veelzijdige en grote assortiment van Quzi, waaronder auto hondendekens en autostoelen voor honden. Het veilig vervoeren van je hond begint bij Quzi!

Benieuwd naar onze andere blogs? Lees hier

Wij maken gebruik van cookies, klik op accept als je wilt doorgaan naar de site.