Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
+1.500 klanten gingen je voor
Gratis verzending binnen NL!
Gratis verzending vanaf €50 in België!
100% Veilig betalen met o.a. iDeal & Bancontact

Hoe kan ik mijn hond veilig vervoeren in de auto?

Hoe kan ik mijn hond veilig vervoeren in de auto?

Veel hondeneigenaren vragen zich af hoe zij de hond op een veilige en comfortabele manier kunnen vervoeren in de auto. Dat is een logische vraag! Het vervoeren van een hond in de auto kan op verschillende manieren. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van een auto hondendeken, een hondenbench, hondengordel, of een autostoel voor honden. Hieronder lichten wij de verschillende mogelijkheden beter toe.

Kies voor een auto hondendeken

Een auto hondendeken heeft opstaande randen, wat ervoor zorgt dat je hond niet door de auto wordt geslingerd. Daarnaast heeft een auto hondendeken een dubbele werking, want het zorgt niet enkel en alleen voor de veiligheid van je trouwe viervoeter, maar het beschermt tegelijkertijd je autobekleding tegen vuil, vocht en hondenharen. Hierdoor ervaart jouw hond een veilig gevoel en jouw auto blijft schoon!

Kies voor een hondenbench

Iedereen kent het wel, de hondenbench! Een hondenbench is vaak van metaal of kunststof gemaakt en wordt het liefst achterin de auto bevestigd door middel van een veiligheidsgordel. De metalen autobench is de veiligste variant, want kunststof kan gaan splinteren bij een botsing. In sommige gevallen laten hondeneigenaren de metalen hondenbench verankeren in de auto, wat resulteert in nog meer veiligheid tijdens het autorijden. 

Kies voor een hondengordel

Als je gebruikt maakt van een hondengordel heeft je hond nog redelijk veel bewegingsruimte en dat vindt een hond uiteraard heel fijn. Een ander groot voordeel is dat een hondengordel in de auto voor elke hond geschikt kan zijn. Een kleine hond kan je moeiteloos op de passagiersstoel plaatsen, maar bij een grotere hond kan je de hondengordel aan het bestaande gordelsysteem van de achterbank bevestigen.

Kies voor een hondenstoel auto

Heb je weleens over de hondenstoel, ofwel auto hondenmand gehoord? De hondenstoel is beschikbaar in verschillende maten en is dan ook geschikt voor zowel kleine als grote honden. Jouw hond zit comfortabel en ervaart geen last van vervelende hobbels, zodat ook jij van een prettige autorit kan genieten. Ook kan je de hondenstoel op iedere stoel in de auto plaatsen, waardoor je de hondenstoel ook naast je op de passagiersstoel kan bevestigen.

Ben je benieuwd naar de vele andere mogelijkheden om jouw hond veilig te kunnen vervoeren in de auto? Neem een kijkje bij Quzi de online dierenwinkel en zorg dat je voorbereid op pad gaat! 

Wij maken gebruik van cookies, klik op accept als je wilt doorgaan naar de site.