Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
+1.500 klanten gingen je voor
Gratis verzending binnen NL!
Gratis verzending vanaf €50 in België!
100% Veilig betalen met o.a. iDeal & Bancontact

De orthopedische hondenmand: Ontdek de voordelen!

Orthopedische hondenmand

Een orthopedische hondenmand is duurder dan de gebruikelijke honden, maar is de kwaliteit ook beter? Daar kunnen wij gemakkelijk antwoord op geven, namelijk ja! Het prijsverschil zit voornamelijk in de vulling van het matras. Een orthopedische hondenmand is voorzien van een laag traagschuim, ook wel memory foam genoemd. Hierdoor vormt de hondenmand zich naar de contouren van je hond, wat vervolgens resulteert in meer comfort tijdens het liggen en slapen. Kortom een orthopedische hondenmand is zeer zinvol voor vrijwel iedere hond, maar waarom is dit zo?

Waar is een orthopedische hondenmand van gemaakt?

Het belangrijkste onderdeel van de orthopedische hondenmand is het traagschuim, Het traagschuim vermijdt drukpunten, zodat jouwe trouwe viervoeter minder last ervaart van spieren en gewrichten. Dit resulteert in een verbeterde doorbloeding, een betere weerstand en draagt bij aan de gesteldheid van jouw hond. Als je hond uit de mand komt dan vormt het traagschuim zich weer terug in de originele vorm.

Voor welke hond is een orthopedische hondenmand geschikt?

Een orthopedische hondenmand is geschikt voor vrijwel alle honden, maar het is vooral een ideale uitkomst voor honden met gewrichtsproblemen. Denk hierbij aan fysieke ongemakken door ouderdom, artrose, heupdysplasie, en stramme spieren en gewrichten. Juist in deze situatie biedt een orthopedische hondenmand met traagschuim de oplossing om verdere klachten te voorkomen.

Werkelijke gezondheidsvoordelen van een orthopedische hondenmand

Nu ben je vast benieuwd naar de werkelijke gezondheidsvoordelen van een orthopedische hondenmand. Wij leggen het je graag uit. Een orthopedische hondenmand biedt een betere ondersteuning van de ellebogen van hond, terwijl dit bij de gebruikelijke hondenmand al snel verdwijnt. Het slapen op een harde ondergrond leidt tot een verharding van de huid welke ook wel bekend staat als eelt.

Daarnaast is bewezen dat ongeveer 50% van alle honden een vorm van artritis zal ontwikkelen, wat een pijnlijke aandoening is die grote invloed kan hebben op de kwaliteit van leven. Een orthopedische hondenmand vermindert de kans op het ontwikkelen of verergeren van artritis, omdat de gewrichten van de hond minder zwaar belast worden.

Hoeveel kost een orthopedische hondenmand? 

Het hebben van een orthopedische hondenmand klinkt heel aantrekkelijk, maar welke kosten zitten hieraan verbonden? Hondenmanden of hondenkussens met traagschuim zijn helaas niet goedkoop. Dit komt uiteraard door de hoge kwaliteit, waardoor de prijs in de basis al hoger ligt dan een gebruikelijke hondenmand. Ook zijn er andere factoren die invloed hebben op de prijs, namelijk het formaat, ontwerp en de producent.

Moet ik een orthopedische hondenmand kopen voor mijn hond?

Dit blijft natuurlijk de belangrijkste vraag! Moet je een orthopedische hondenmand kopen voor je hond of niet? Die vraag kan je alleen zelf beantwoorden. Over het algemeen zijn orthopedische hondenmanden de beste opties op de markt als je praat over hondenbedden. De orthopedische hondenmanden zijn duurzaam en flexibel, waardoor je er jarenlang plezier aan beleeft. Daarnaast bieden ze optimale ondersteuning tijdens het slapen en liggen.

Wil je pijnlijke gewrichten en spieren bij je hond voorkomen? Kies dan voor een orthopedische hondenmand! Quzi heeft een groot en veelzijdig assortiment aan verschillende orthopedische hondenmanden.

Wij maken gebruik van cookies, klik op accept als je wilt doorgaan naar de site.