Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
+1.500 klanten gingen je voor
Gratis verzending binnen NL!
Gratis verzending vanaf €50 in België!
100% Veilig betalen met o.a. iDeal & Bancontact

Hoe voorkom je gewrichtspijn bij een hond

Komt jouw hond moeilijker uit zijn mand? Dan kan het zijn dat jouw hond lijdt aan gewrichtspijn of artrose. In deze blogs leggen wij je uit wat de oorzaken kunnen zijn en hoe je het kan oplossen of verminderen. Wij kunnen alvast verklappen dat een kwalitatief hoogwaardige hondenmand een grote rol speelt.

 

Hoe kan je gewrichtsproblemen bij je hond herkennen?

Er zijn een aantal indicaties waaraan je kan zien dat jouw hond gewrichtspijn ervaart, zoals:

Je hond loopt op een vreemde of abnormale manier
Je hond vermijdt het om te moeten springen
Je hond geeft een chagrijnige en geïrriteerde indruk
 

Extra tip: Het is belangrijk om altijd te letten op de gewrichten van je hond. Het kan namelijk zijn dat ze gezwollen zijn.

Hoe ontstaat gewrichtspijn bij honden?

Twee van de mees voorkomende redenen zijn een tekort aan beweging en een te zwaar lichaamsgewicht. Dit is dan ook de reden dat gewrichtspijn vaker voorkomt bij grotere honden, want de gewrichten staan meer onder druk. Als je hond weinig tot niet beweegt of hij slaapt op een kwalitatief slechte hondendeken dan kan dit ook de oorzaak zijn van gewrichtspijn.

Wij adviseren om op jonge leeftijd al gebruik te maken van een orthopedischehondenmand of hondendeken. Dit voorkomt namelijk klachten op latere leeftijd!

 

Hoe kan ik de gewrichten van mijn hond gezond houden?

Door de volgende twee (2) tips in acht te nemen zal je problemen met gewrichten kunnen voorkomen.

Tip 1: Het gewicht van je hond moet optimaal zijn: Is je hond te zwaar? Dan kan dit voor extra druk zorgen op gewrichten en spieren. Het is daarom van groot belang om voor de juiste en gezonde voeding te kiezen.
 
Tip 2: Laat je hond 3 tot 4 keer uit per dag: Door je hond voldoende lichaamsbeweging te geven zullen spieren sterk blijven.
 
Tip 3: Bezoek regelmatig de dierenarts: Het bezoeken van de dierenarts kan helpen bij het voorkomen van gewrichtsproblemen. Mogelijke problemen worden vroegtijdig gezien, zodat je het direct kan verminderen of verhelpen.
 

Heb je weleens gehoord van een orthopedische hondenmand?

Een orthopedische hondenmand beschikt over een harde kernlaag en een toplaag welke van traagschuim is gemaakt. Dit zorgt ervoor dat je lieve dierenvriend voldoende ondersteuning heeft. Ook vormt het traagschuim zich snel en eenvoudig naar de contouren van het lichaam van je hond, zodat hij helemaal wegzakt in zijn hondenmand. Je hond zal met een orthopedische hondenmand continu een goede slaaphouding hebben en het voorkomt pijnlijke drukpunten.

 

Benieuwd naar alle voordelen van een orthopedische hondenmand? Lees hier verder

Wij maken gebruik van cookies, klik op accept als je wilt doorgaan naar de site.