Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
+1.500 klanten gingen je voor
Gratis verzending binnen NL!
Gratis verzending vanaf €50 in België!
100% Veilig betalen met o.a. iDeal & Bancontact

Hoe kan je jouw hond veilig vervoeren, wij leggen het uit!

Ga je graag naar het strand, bos of stad en gaat jouw lieve dierenvriend ook graag mee?

Tijdens zowel lange als korte autoritten wil je natuurlijk dat je hond zich veilig en op zijn gemak voelt. Het is natuurlijk heel gezellig om je hond op de passagiersstoel te plaatsen, maar dit is uiteraard niet veilig. Dit is dan ook de reden dat wij verschillende manieren op een rijtje gezet, zodat je veilig en comfortabel je hond kan vervoeren.

Kies voor een goed vervoersysteem voor je hond

Staat er binnenkort een gezellig dagje met je hond op de planning? Een kwalitatief goed vervoersysteem zorgt ervoor dat je hond zich veilig en comfortabel voelt tijdens autoritten. Als je een vervoersysteem wilt aanschaffen dan spelen twee dingen een grote rol, namelijk de grootte van je hond en de grootte van je auto. Het juiste vervoersysteem zorgt voor de veiligheid van alle inzittenden, waardoor jullie veilig en uitgerust op jullie bestemming komen.

Hondenbench: Een bench is een optie om zowel kleine als middelgrote honden te vervoeren. Daarnaast is het tevens de veiligste manier om je trouwe viervoeter te vervoeren. Het nadeel van een hondenbench is dat jouw hond weinig tot geen bewegingsvrijheid heeft en hij heeft geen zicht op zijn baasje en dit kan resulteren in een ongelukkig hond.
 
Auto hondendeken: Een auto hondendeken is uitermate geschikt voor zowel kleine als grote honden. Je kan het eenvoudig en snel op de achterbank of in kofferbak bevestigen, zodat je hond over meer dan voldoende ruimte beschikt om vrijuit te bewegen. Dankzij de opstaande randen zal je de bekleding van je auto niet beschadigd raken of vies worden.
 
Honden autostoel: De honden autostoel kan je moeiteloos op de achterbank plaatsen en op ieder moment opbergen. Ook biedt het formaat en de opstaande randen de mogelijkheid om het op de passagiersstoel te plaatsen, zodat je ten alle tijden zich houdt op je kleine vriend. Hierdoor kunnen zowel het baasje als de hond genieten van een plezierige autorit.

 

Bereid je hond voor op de eerste autorit

Tijdens iedere autorit is het natuurlijk belangrijk dat je hond zich op zijn gemak voelt, zodat jullie er samen een gezellige en comfortabele rit van kunnen maken. Het is daarom verstandig om je hond te laten wennen aan het nieuwe vervoersysteem. Dit kan je doen door je hond meerdere keren eraan laten snuffelen of door er een kleedje in te leggen met een knuffeltje. Tijdens de rit kan je soms stoppen om je hond even gerust te stellen en te laten merken dat het goed is.

 

Stel je hond gerust tijdens de autorit

Wij hebben enkele tips op een rijtje gezet die je kunt doen om er een plezierige en fijne autorit van te maken.

Geef je hond ongeveer 1 uur van tevoren eten en wacht totdat het eten is gezakt. Een hond kan namelijk wagenziek worden.
Tijdens een lange autorit adviseren wij om na iedere 2 uur even de benen te strekken. Dit is belangrijk voor zowel je hond als alle andere inzittenden.
Geef je hond water tijdens het stoppen, zodat je uitdroging voorkomt.
Stop nooit bij een tankstations langs een drukke snelweg. Kies liever voor een grasveldje waar je hond geen last ervaart van het lawaai. Tijdens het stoppen is het van groot belang dat je hond tot rust komt.

 

Een veilige en comfortabele autorit begint bij de juiste voorbereidingen. Zorg er dus voor dat je goed voorbereid op pad gaat met je hond!

Wij maken gebruik van cookies, klik op accept als je wilt doorgaan naar de site.