Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
+1.500 klanten gingen je voor
Gratis verzending binnen NL!
Gratis verzending vanaf €50 in België!
100% Veilig betalen met o.a. iDeal & Bancontact

Waarom een orthopedische hondenmand?

Orthopedische hondenmand

Waarom een orthopedische hondenmand?
Is jouw hond al op leeftijd en komt hij moeizaam zijn mand uit? Een orthopedische hondenmand vangt de drukbelastingen van een hond op en kan hierdoor een ideale uitkomst zijn om problemen met de wervelkolom of gewrichten te voorkomen. Bij een gewone mand of kussen raken de ellenbogen en heupen de grond en dit wordt voorkomen bij het gebruik van een orthopedische hondenmand.

Wanneer wordt een orthopedische hondenmand aangeraden?
In sommige gevallen wordt het gebruik van een orthopedische hondenmand door dierenartsen en specialisten aangeraden. Wij hebben de situaties op een rijtje gezet:

  • Honden op leeftijd
  • Honden met reuma
  • Honden met een hernia
  • Honden met artrose
  • Honden met wervelkolom problemen
  • Honden met elleboogdysplasie
  • Honden met heupdysplasie
  • Honden met een wobblersyndroom

De werking van een orthopedische hondenmand is preventief
Orthopedische hondenmanden hebben een preventieve werking, waardoor deze niet alleen worden aangeraden bij honden die al gewrichtsklachten hebben, maar vooral voordat ze deze krijgen. Het gebruik van een orthopedische hondenmand kan namelijk klachten voorkomen en hoe fijn zou het dan zijn om er vroegtijdig al iets aan te kunnen doen. Atrose en reuma komt bij honden heel veel voor en de kans op het krijgen kan voorkomen worden.

Is het voor alle honden geschikt?
Ja! Deze hondenmanden zijn raden wij voor alle hondenrassen aan en het maakt niet of het om een kleine of grote hond gaat. Echter is bij een grotere en zwaardere hond de kans groter dat hij of zij eerder last zal ervaren van gewrichtsklachten. Dit komt doordat de druk op de gewrichten vrij hoog is bij grote en zware honden. Een orthopedische hondenmand zorgt dat de wervelkolom van de hond helemaal recht ligt en hiermee worden ouderdomsklachten voorkomen of verminderd. 

Hoe zorg ik voor een optimale werking van een orthopedische hondenmand?
De orthopedische hondenmanden van QUZI zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal en ze zijn ontworpen met een matras welke van traagschuim is gemaakt. Door deze combinatie is het belangrijk om de hondenmand regelmatig uit te schudden. Dit zorgt er namelijk voor dat de werking optimaal blijft en dat je hond jarenlang van de hondenmand kan genieten zonder dat de kwaliteit minder zal worden.

Heb jij al een kijkje genomen naar het veelzijdige en grote assortiment aan orthopedische hondenmanden van QUZI? Begin vandaag nog met het voorkomen van gewrichtsklachten van je trouwe viervoeter!

Bekijk alle Hondenmanden van Quzi.

orthopedische hondenmand

Wij maken gebruik van cookies, klik op accept als je wilt doorgaan naar de site.