Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
+1.500 klanten gingen je voor
Gratis verzending binnen NL!
Gratis verzending vanaf €50 in België!
100% Veilig betalen met o.a. iDeal & Bancontact

Hoe kan ik een hondendeken onderhouden?

Hondendeken

Iedere hondenliefhebber kent het wel! Je bent stapelgek op je hond, maar je bent niet altijd te spreken over zijn of haar geur. Dit geldt dan ook voor zijn hondendeken of hondenkussen. Meerdere keren per jaar het hondendeken weggooien en nieuwe kopen is niet altijd nodig en het kan ook voor de nodige hoge kosten zorgen. Wij hebben een aantal waardevolle tips op een rijtje gezet, zodat je het hondendeken of hondenkussen goed kan onderhouden. Na het lezen van deze blog kan je gedag zeggen tegen alle vervelende en vieze geurtjes.

Het hondendeken wassen

Het eerste waar je op moet letten bij het kopen van een hondendeken of hondenkussen is of het wasbaar is of niet. Gelukkig beschikken veel hondendekens over een afneembare hoes, zodat je het niet met vulling en al in de wasmachine hoeft te stoppen. Hieronder leggen wij uit hoe je het deken het beste kan wassen:

  • Maak gebruik van een mild wasmiddel: Honden vinden hun eigen geur heel belangrijk. Als het hondendeken na een wasbeurt naar wasmiddel ruikt dan voelt het niet meer als zijn eigen kussen. Dit zorgt er vervolgens dat je hond de bank gaat gebruiken als slaapplek.
  • Maak gebruik van azijn: Het is een mogelijkheid om de deken of het kussen te wassen met water en een klein beetje azijn. Hierdoor ruikt het voor jou weer heerlijk fris, maar blijft jouw hond zijn eigen geur ruiken.
  • Hang de hoes aan de waslijn: Door de hoes aan de waslijn te laten drogen voorkom je dat de hoes eventueel krimpt. Ook heeft kan het hierdoor extra lichten.

Het hondendeken onderhouden

Als jij het hondendeken of de hondenmand schoon wilt houden, dan adviseren om ik om het hondendeken enkele keren per week schoon te maken door middel van een kleding- of pluizenroller. Ook tijdens het stofzuigen is het natuurlijk een kleine moeite om deze even over het hondendeken te halen. Hiermee voorkom je dat losse honden haren lang blijven liggen en kunnen gaan stinken.

Uiteraard vinden honden het ook heerlijk om na een lange wandeling met hun moederlogen op het hondendeken te liggen. Ontdek je een vlek op het hondendeken? Maak het dan direct schoon door middel van een vochtige doek. Hiermee voorkom je dat modder of andere viezigheid in het deken trekken en het uiteindelijk lastiger is om het volledig te reinigen.

  • Tip 1: Hondendeken buiten laten luchten

Het hondendeken laten luchten in de frisse lucht doet altijd wonderen. Hierdoor is het verstandig om minimaal 1 keer per week het hondendeken buiten op te hangen. Nadat het deken voldoende heeft gelucht, kun je het opkloppen en weer terug in de hoes stoppen. Je hond vindt een opgeklopte deken heerlijk en jij ervaart geen last meer van vervelende en vieze geurtjes.

  • Tip 2: Verwijder hondenharen met een stofzuiger

Een hond zal minimaal 2 keer per jaar verharen en dit kan er dan ook voor zorgen dat de haren op het hondendeken terecht komen. Het is dan verstandig om iedere dag te stofzuigen. Door de stofzuiger in te stellen op de hoogste stand en een borstelopzetstuk te gebruiken, zal je zo veel mogelijk haren opzuigen. Zowel bij een hond met lange als korte haren ervaar je hier last van.

  • Tip 3: Droog je hond na het zwemmen

Wij hebben de beste tip voor het laatst bewaard. Na het zwemmen is het belangrijk om je hond goed af te drogen met een handdoek. Ook is het verstandig om na het zwemmen of wandelen in de regen je hond te wassen. Een natte hond kan namelijk heel erg zuur en smerig ruiken en de geur dringt dan ook vaak diep door in het hondendeken. Door je hond te wassen en goed af te drogen voorkom je dat je het hondendeken nog vaker moet schoonmaken.

Altijd al een hondendeken willen hebben welke je eenvoudig en snel kan schoonmaken? Een hondendeken van Quzi biedt zowel comfort als gemak!

Wij maken gebruik van cookies, klik op accept als je wilt doorgaan naar de site.