Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
+1.500 klanten gingen je voor
Gratis verzending binnen NL!
Gratis verzending vanaf €50 in België!
100% Veilig betalen met o.a. iDeal & Bancontact

Waarom ligt mijn hond niet op zijn nieuwe hondendeken?

hondendeken

Voordat je een hondenkussen of hondendeken koopt, is het logisch om veel vooronderzoek op het internet en dierenwinkels te doen. Veel uren besteedt aan het vinden van het perfecte hondendeken, maar ls je hem thuis ontvangt, weigert je hond erop te liggen. Hij kiest liever voor een willekeurige plek op de grond om een dutje te doen. Dat je hond zijn nieuwe hondendeken niet wilt gebruiken kan veel verschillende redenen hebben. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je hond moet wennen aan zijn nieuwe slaapplek. Maar vaak zijn er andere redenen waarom je hond zijn nieuwe hondendeken afwijst. Lees hieronder welke redenen dat kunnen zijn.

 

Leg het hondendeken op een vertrouwde plek neer

Vind je hond zijn huidige plek heel fijn? Dan kun je erop vertrouwen dat het zich in een gebied bevindt waar je hond zich veilig voelt. Het is dus belangrijk om het nieuwe hondendeken op dezelfde plek in huis neer te leggen. Je hond zal hoogstwaarschijnlijk tijd besteden aan het onderzoeken van het nieuwe hondendeken, maar als je hond zich op zijn gemak voelt, zal hij zonder tegenstribbelen op zijn nieuwe hondendeken gaan liggen.

Hondenartikelen Quzi.nl

Zorg voor een vertrouwde geur in het hondendeken

Het nieuwe hondendeken ruikt niet naar zijn oude hondendeken en zorgt voor een reactie bij je hond. Het hondendeken ruikt namelijk niet naar hem, jou of zijn eigen huis. Honden onderzoeken eerst nieuwe geuren voordat zij het vertrouwen. Echter vertrouwen ze het vaak niet in hun te territorium. Geef het nieuwe hondenkussen of hondendeken een vertrouwde geur door er een gebruikt dekbed overheen te leggen. Je hond zal er dan sneller op gaan liggen.

 

Spelen en trainen rondom het hondendeken

Je wilt uiteraard een positieve sfeer creëren rondom het bed en dit kun je doen door gebruik te maken van speeltjes of lekker kauwsnacks. Gebruik speelgoed of hondenkoekjes om jouw hond kennis te laten maken met zijn nieuwe hondendeken. Leg bijvoorbeeld zijn favoriete kluif of speeltje op het hondendeken, zodat hij ernaartoe moet om het op te halen. Het spelen moet dus leuk en positief zijn, want anders zal je hond het als een negatieve ervaring zien.

 

Wat doe je als je hond nog steeds niet op zijn hondendeken gaat liggen?

Wil je hond na al deze methodes nog steeds niet op zijn nieuwe hondendeken gaan liggen? Dan kan het zijn dat er iets is dat de hondenmand ongemakkelijk maakt voor je hond. Sommige materialen kunnen bijvoorbeeld koud aanvoelen voor een hond met een dunne vacht. Het is dan slim om te kiezen voor een fluffy hondendeken, want dit voelt automatisch warmer aan voor je trouwe viervoeter. Comfort is heel belangrijk voor je hond, want anders zal hij er geen gebruik van maken.

Probeer een fluffy hondendeken om een comfortabel en vertrouwd gevoel bij je hond te creëren. Quzi de online dierenwinkel heeft een veelzijdig aanbod aan vertrouwde en fijne hondendekens voor jouw hond.

Wij maken gebruik van cookies, klik op accept als je wilt doorgaan naar de site.