Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
+1.500 klanten gingen je voor
Gratis verzending binnen NL!
Gratis verzending vanaf €50 in België!
100% Veilig betalen met o.a. iDeal & Bancontact

Stappenplan voor het vervoeren van je hond

Hondenstoel auto

Stappenplan voor het vervoeren van je hond

Sommige honden vinden het vervelend om in de auto te worden vervoerd en dit komt vaak door nare ervaringen. De vervelende ervaringen tijdens het autorijden zorgen namelijk voor een angstig en onzeker gevoel bij je hond. Maar dit kan je oplossen of zelfs voorkomen door de nare gebeurtenissen naar positieve gebeurtenissen te veranderen. Wij van QUZI hebben dan ook een stappenplan gemaakt om jouw trouwe viervoeter aan het autorijden te laten wennen.

Stap 1: Het is van groot belang om de tijd te nemen om je hond in de auto te plaatsen, waardoor je hond rustig blijft en zich veilig voelt. De grotere honden kunnen vaak zelf in de auto springen en kleine honden zou je in veel gevallen moeten optillen. Echter is het ook mogelijk om een handige loopplank te gebruiken.

Stap 2: Zorg ervoor dat de honden autostoel of honden autodeken op de juiste manier aan de achterbank is bevestigd. Dit is zeer belangrijk, want hierdoor zal het niet onnodig verschuiven tijdens het rijden. Zorg er dus voor dat het goed vast zit, want niets is zo vervelend als dat je hond door de auto kan springen en naar voren kan glijden.

Stap 3: Iedereen weet dat het belonen van je hond belangrijk is en dit kan je dan ook doen op de momenten dat je hond rustig in de auto blijft zitten. Het belonen zal positieve gedeelte van het autorijden alleen maar versterken. Hierdoor zal de aandacht van je hond meer naar de positieve beloningen gaan in plaats van het negatieve van de autorit.

Stap 4: Nu is het tijd geworden om langere afstanden te rijden. Je kan er bijvoorbeeld voor een bos- of strandwandeling kiezen in een andere provincie. Door de afstand langzamerhand te verlengen zal je hond zich meer comfortabel voelen en dit resulteert bij een volgende autorit in meer rustig en kalmte.

Extra tip: Neem deze items mee onderweg!

Voordat we aan de autorit beginnen willen we altijd goed voorbereid op pad gaan, zodat we niet voor verrassingen komen te staan. Stel je voor je komt in de file terecht. Het is dan wel zo fijn als je drinkwater bij je hebt voor jezelf en je hond en een handige drinkfles is dan ook een absolute must-have voor onderweg. De QUZI hondenriem met heuptasje en waterfleshouder is ideaal, want je zal dan altijd water bij je hebben.

Een veilige en comfortabele autorit begint met QUZI!

Wij maken gebruik van cookies, klik op accept als je wilt doorgaan naar de site.