Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
+1.500 klanten gingen je voor
Gratis verzending binnen NL!
Gratis verzending vanaf €50 in België!
100% Veilig betalen met o.a. iDeal & Bancontact

8 waardevolle tips bij de opvoeding van je hond

opvoeding van je hond

8 waardevolle tips bij de opvoeding van je hond

De persoonlijkheid van je hond kan tijdens de opvoeding beïnvloed worden en de definitie van een “leuke hond” kan dan ook per hondeneigenaar verschillen. Bij de opvoeding van je hond is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen socialisatie, een goede training en de nodige verzorging. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet die jou kunnen helpen bij opvoeden van je hond.

Tip 1: Stel duidelijke regels

Regels en structuur is belangrijk voor je hond en dit zal je hond dan ook erg beïnvloeden. De regels moeten door iedereen in huis worden nageleefd, zodat het voor je hond als normaal wordt gezien. Waar honden minder goed in zijn, is generaliseren, waardoor onduidelijke regels voor veel verwarring bij je hond zorgen. Dit kan dan ook resulteren in een frustrerende en ondeugende hond. 

Tip 2: Zorg voor voldoende beweging

Een hond heeft veel lichaamsbeweging nodig, want dit zorgt ervoor dat je hond gezond blijft.
Daarnaast houden (jonge) honden van spelen en de omgeving verkennen, want dit geeft nou eenmaal extra energie en het zorgt ervoor dat je hond beter slaapt.

 Tip 3: Maak je hond sociaal

Voor een puppy is het belangrijk om veel interactie te hebben met zowel andere honden als mensen. Een hond heeft dit nodig om een vertrouwd gevoel op te bouwen bij vreemden en agressief gedrag zal hierdoor voorkomen worden. Laat daarom je puppy ook spelen met andere honden.

Tip 4: Beloon je hond op het juiste moment

Als je de hond beloont voor zijn goede gedrag is het belangrijk om dat op het juiste moment te doen, zodat je op een positieve manier met je hond traint. Dit wil zeggen dat je de hond een beloont geeft als hij iets goed doet, en de hond negeert als hij slecht gedrag vertoond. Het belonen van je hond kan je het beste doen met een snack, een spel of iets anders waar je jouw hond blij mee maakt.

Tip 5: Zorg ervoor dat je hond zich niet verveelt

Je wilt natuurlijk dat je hond niet in je nieuwe schoenen of andere spullen gaat bijten! Een hond gaat bijten als hij of zij zich verveelt, waardoor het kan helpen om je een hond een speeltje te geven, waarmee hij zijn energie kwijt kan.

Tip 6: Geef je hond een eigen mand

Iedere hond heeft behoefte aan een eigen plek, zodat hij zich in op ieder moment kan terugtrekken. Het is dan ook belangrijk dat hij of zij op deze plek rust en een geborgen gevoel ervaart. Een fluffy hondendeken of een hondenmand zijn ideaal om dit gevoel te creëren bij je trouwe viervoeter. Het zal voor je hond comfortabel, veilig en vertrouwd voelen.

Tip 7: Geef je hond te tijd om iets nieuws te leren

Honden hebben net als mensen ook een eigenwaarde. Hondenbezitters moeten daarom voorzichtig zijn met corrigeren van het gedrag bij hun hond. Help ze daarbij niet te veel, vooral niet als ze iets nieuws aan het leren zijn. Push daarom je hond nooit door bijvoorbeeld op de rug te duwen tijdens het zitten. Geef ze de tijd om het uit te werken. Als ze in de war raken, start de uitdaging dan opnieuw in een gemakkelijkere vorm of geef jouw hond een hint.

Tip 8: Op cursus met je hond

Wij raden iedere nieuwe hondeneigenaar aan om een puppy cursus te volgen. Dit helpt je bij de opvoeding van je hond. Je leert in groepsverband het gedrag van je hond te corrigeren waar nodig. Het bevordert niet alleen het gedrag van je hond maar hiermee creëren jullie ook nog eens een betere band.

Verminder stress bij je hond

Wij maken gebruik van cookies, klik op accept als je wilt doorgaan naar de site.