Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
+1.500 klanten gingen je voor
Gratis verzending binnen NL!
Gratis verzending vanaf €50 in België!
100% Veilig betalen met o.a. iDeal & Bancontact

Tips voor een veilige reis met je hond in de auto!

hond veilig vervoeren auto

Het vervoeren van je hond in de auto is natuurlijk een makkelijke manier om je hond mee te nemen naar het strand of bos. Als hondeneigenaar wil je uiteraard wel dat de reis veilig en vlekkeloos verloopt. In deze blog geven wij een aantal tips en huisdierbenodigdheden om je hond op een veilige manie van a naar b te brengen. Daarnaast kun je bij Quzi de online dierenwinkel diverse producten vinden die het vervoeren van je hond vergemakkelijken.

 

Veilig vervoeren van je hond in de auto

Tijdens zowel een autorit wil je de veiligheid waarborgen van zowel jezelf als andere passagiers. Het is echter ook belangrijk om honden op een veilige manier te vervoeren. Het is dus onverstandig om je hond los te laten meerijden in de auto. Het op deze manier vervoeren van je hond kan namelijk voor gevaarlijke situaties zorgen, zoals:

  • Honden kunnen onverwachte geluiden of bewegingen maken waardoor je hond jou kan afleiden.
  • Je moet onverwachts remmen waardoor je hond naar voren kan schieten. Of je hond kan in de kofferbak heen en weer worden geslingerd.

In veel gevallen zal het vervoeren van je hond in de auto goed gaan, maar dat is niet vanzelfsprekend. Hierdoor is het verstandig om met bovenstaande punten rekening te houden. Je wilt natuurlijk niet dat je hond iets overkomt tijdens het vervoeren in de auto.

 

Hond vervoeren in de auto in Nederland

Nederland is het land van de regeltjes en dat is niet voor niets. Het vervoeren van je hond in de auto kan namelijk voor vervelende en gevaarlijke situaties zorgen. Het is in Nederland niet verplicht om je hond vast te vervoeren in de auto, maar het is wel verstandig. Het is echter wel verplicht om als bestuurder geen hinder of gevaar op de weg te veroorzaken. Dit is dan ook de reden om je op een veilige manier te vervoeren in de auto, want dit voorkomt eventuele ongelukken.

 

Welke huisdierbenodigdheden kun je gebruiken om je honden veilig in de auto te vervoeren?

Er zijn veel producten op de markt welke bijdragen aan het veilig vervoeren van je hond in de auto. Quzi is een online dierenwinkel met een veelzijdig en uitgebreid assortiment aan diverse producten waarmee je jouw hond probleemloos in de auto kan vervoeren. Hieronder staan een aantal voorbeelden van producten die in de auto kunnen worden gebruikt:

De beste keuze hangt af van het formaat van je hond en hoe je jouw hond graag wilt vervoeren in de auto. Neem een kijkje op Quzi en vergelijk de verschillende producten met elkaar om vervolgens tot de juiste keuze te komen om je hond veilig te vervoeren in de auto.

Ben je benieuwd naar onze andere blogs of naar de honden producten op onze website? Laat je inspireren en verzeker zowel jezelf als je hond van een veilige en zorgeloze autorit!

Wij maken gebruik van cookies, klik op accept als je wilt doorgaan naar de site.