Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
+1.500 klanten gingen je voor
Gratis verzending binnen NL!
Gratis verzending vanaf €50 in België!
100% Veilig betalen met o.a. iDeal & Bancontact

Hardlopen met je hond – Training voor baasje en hond

hardlopen hond

Heb jij een sportieve hond die maar al te graag mee gaat hardlopen? Dan is deze blog speciaal voor jou! Veel honden vinden het fijn om naar buiten te gaan en niet alleen het gebruikelijke blokje om het huis te wandelen. In deze blog ontdek je welke spullen je nodig hebt en hoe je jouw hond het beste kunt trainen om keer op keer met hem te gaan hardlopen.


Vanaf welke leeftijd mag een hond hardlopen?

Een hond mag na 10 maanden beginnen met hardlopen. Er is echter wel een voorwaarde en dat is dat de hond volledig uitgegroeid moet zijn. Als je te vroeg begint kan er namelijk schade aan spieren en botten ontstaan die vervolgens niet meer herstelt kunnen worden. Wij adviseren dan ook om van tevoren met de fokker of de dierenarts te bepalen of jouw hond geschikt is om te gaan trainen met hardlopen.

Let op: Per hondenras kan de leeftijd verschillen waarop je kunt beginnen met hardlopen.


Bouw het hardlopen met je hond langzaam op

De basisconditie van een hond is van nature heel goed, maar hij is uiteraard niet geboren als lange afstandsloper. Zoals iedereen weet moet een hond in het wild het hebben van de korte en krachtige sprint. De topsnelheid kan een hond volhouden, maar niet heel lang. Het is dus van groot belang om het hardlopen met ke hond goed op te bouwen en niet direct te starten met lange afstanden rennen.

Kies bijvoorbeeld voor het hardlopen van korte stukjes van een paar honderd meter, waarbij je de hond aanmoedigt en beloond. Op deze manier kun je de afstand steeds met een aantal meters verlengen en het tempo opvoeren. De manier van training hangt uiteraard ook af van jouw eigen conditie. Ben je een gevorderde hardloper? Begin dan niet te hard van stapel te loipen met je trouwe viervoeter.


Hoe weet je of je hond het hardlopen leuk vindt?

Het is natuurlijk fijn als je hond ook plezier heeft in het hardlopen, want alleen dan wordt het een succes. Sommige hondenrassen zijn uitermate geschikt voor het hardlopen, waaronder de rassen die ook voor de jacht en soortgelijke activiteiten worden gebruikt. Als je hond qua ras in staat is om een heerlijk stukje te hardlopen, dan moet je niet opgeven en blijven motiveren en belonen. Dit zijn dan ook belangrijke factoren om je hond uiteindelijke enthousiast te maken.

 

Waar moet je op letten als je ga hardlopen met je hond?

Het allerbelangrijkste is de veiligheid van jou en je hond! Hoe mooi het ook klinkt om je hond los te laten lopen tijdens het hardlopen, doe dit alleen op plaatsen waar dit echt veilig en verantwoord kan. Als je toch het gevoel van handsfree wandelen wilt ervaren, dan is een elastische hondenriem een ideale uitkomst. Een elastische hondenriem bevestig je om je heup, waardoor je de hondenriem niet in de hand hoeft te houden.

Een goede en deugdelijke hondenriem is dus onmisbaar en een elastische hondenriem heeft de voorkeur als je gaat hardlopen. Een elastische hondenriem vind je hier.

 

Ben je klaar om te gaan hardlopen met je hond? Bestel een elastische en duurzame hondenriem waarmee je samen van een heerlijke hardloopsessie kunt genieten! 

Wij maken gebruik van cookies, klik op accept als je wilt doorgaan naar de site.