Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
+1.500 klanten gingen je voor
Gratis verzending binnen NL!
Gratis verzending vanaf €50 in België!
100% Veilig betalen met o.a. iDeal & Bancontact

Eerste loopsheid van je hond

loopsheid hond

Tijdens de eerste loopse periode zal niet alles even gemakkelijk gaan bij je hond. Je hond vertoont onrustig gedrag en ze lijkt niet goed te weten wat er gebeurt. Dit resulteert vervolgens in een gespannen en minder vrolijke hond. Ze snuffelt vaker zowel binnen- als buitenshuis en ze kan een angstige indruk maken. Wij hebben een blog geschreven waarin wij uitleggen wat je het beste kunt doen tijdens deze periode. Ben je benieuwd? Lees verder!

 

Wanneer is de eerste loopsheid van een hond?

Veel hondeneigenaren vragen zich af wanneer een hond voor de eerste keer loops wordt. Dat is natuurlijk een logische vraag en wij hebben het antwoord voor je. De eerste periode van loopsheid begint altijd in de pubertijd van je hond en pubertijd begint in veel gevallen rond de 6 of 7 maanden. Dit is dan ook de periode dat teefjes vruchtbaar zijn en de kans zich voordoet om lieve en schattige puppy’s te maken.

 

Hoe vaak wordt een hond loops per jaar?

Iedere teef wordt twee keer per jaar loops, maar er bestaan ook hondenrassen die een keer per jaar loops worden. Over het algemeen worden de meeste teefjes iedere zeven maanden loops, maar dit kan uiteraard per hond verschillen. In sommige gevallen worden honden iedere vier maanden loop en andere honden slechts 1 keer per jaar.

 

Hoelang duurt de eerste loopsheid bij een hond?

Het kan zijn dat de eerste loopsheid periode lang of kort duurt, maar het kan ook juist normaal verlopen. Daarnaast is de bloederige afscheiding ook vaak niet aanwezig, maar het kan bij sommige honden ook heel heftig zijn. Wij kunnen hier dus geen vast of standaard antwoord opgeven.

 

Wat zijn de drie (3) fasen van loopsheid?

Zoals iedereen weet zijn er drie fasen in de loopsheid van jouw hond. Hieronder lees je welke drie fasen:

  • Pro-oestrus: Dit is een fase waarbij de vulva opzwelt en je hond veel bloed verliest. Dit is de periode waarin je hond nog geen interesse heeft in reutjes.
  • Oestrus: Tijdens deze fase begint je teefje interesse te krijgen in reutjes. Het is dan ook een periode dat je hond er helemaal klaar voor is.
  • Metoestrus: De zwelling en het bloedverlies neemt af tijdens deze fase en dan zal het teefje een aantrekkelijke geur verspreiden.
  • Anoestrus: Dit is de fase waarin de hormonen en geslachtsorganen weer teruggaan naar hun normale toestand. Tijdens deze fase zal je hond geen tekenen van loopsheid vertonen.

 

Wat te doen bij loopsheid van je hond?

De voortekenen van loopsheid zijn bij vrijwel alle honden hetzelfde en er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de eerste loopse periode goed door te komen, zijnde:

  • Laat je hond niet loslopen tijdens het uitlaten (gehele periode)
  • Kies voor een nieuwe wandelroute en vermijdt reutjes
  • Trainingen zijn tijdens deze periodes niet verstandig, want ze is snel afgeleid
  • Maak gebruik van luiers of loopsheidbroekjes, want de meeste honden verliezen bloed tijdens deze periode

 

Quzi heeft alle huisdierbenodigdheden om de eerste loopsheid periode probleemloos te laten verlopen. Laat je hond uit met een elastische hondenriem of creëer een fijn plekje in huis met een fluffy hondendeken!

Wij maken gebruik van cookies, klik op accept als je wilt doorgaan naar de site.