Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
+1.500 klanten gingen je voor
Gratis verzending binnen NL!
Gratis verzending vanaf ā‚¬50 in BelgiĆ«!
100% Veilig betalen met o.a. iDeal & Bancontact

6 tips voor het verantwoord hardlopen met je hondĀ 

hardlopen met je hond met Quzi

Het is natuurlijk heerlijk om je hond te kunnen hardlopen, maar het is niet vanzelfsprekend dat iedere hond dit ook als prettig ervaart. Voordat je begint met hardlopen met je hond, is het verstandig om een aantal belangrijke voorbereidingen te treffen. Dit zorgt namelijk ervoor dat je zowel comfortabel, veilig als verantwoord met je hond kan gaan joggen. In deze blog geven we je graag een aantal tips die je moet doornemen alvorens je begint met hardlopen met je trouwe viervoeter. Ontdek snel onze tips! 

Tip 1: Ontdek of je hond geschikt is

Hardlopen met je hond is natuurlijk fantastisch, maar dit mag niet ten kosten gaan van zijn gezondheid. Latere spier- en gewrichtsproblemen kunnen dan ook voorkomen worden om te wachten met hardlopen totdat je hond volledig volgroeid is. Ook bestaan er hondenrassen die niet geschikt zijn om mee hard te lopen. Wij adviseren om contact op te nemen met je dierenarts om zeker ervan te zijn dat je zonder zorgen met je hond kunt gaan hardlopen.

Tip 2: Bouw het hardlooptempo geleidelijk op

Een hond staat niet bekend als een natuurlijke lange afstandsloper, waardoor het des te belangrijker is om het hardlooptempo rustig en geleidelijk op te bouwen. Op deze manier kan je hond wennen en langzamerhand zijn conditie opbouwen. Hoe kan je dit het beste doen? Alvorens je daadwerkelijk begint met hardlopen, zal je moeten starten met snelwandelen en ontdekken of je hond in jouw buurt blijft lopen en op je blijft reageren. Nadat je dit hebt gedaan kun je beginnen met hardlopen, waarbij je jouw hond moet complimenteren als het goed gaat. Dit zorgt ervoor dat hij het hardlopen leert te begrijpen.

Tip 3: Koop een hoogwaardige hardloopriem

Als je wilt gaan hardlopen met je hond, dan is een goede hardloopriem onmisbaar. Een goede hardloopriem moet echter aan een aantal eisen voldoen. Wij hebben deze eisen op een rijtje voor je gezet, zodat je verzekerd bent van een comfortabele en veilige hardloopsessie met je hond. Hieronder staan 3 essentiƫle punten waarop je moet letten bij het kopen van een hardloopriem:

  1. De hardloopriem moet over een elastisch koord beschikken.
  2. De hardloopriem moet een schokdempende en absorberende werking hebben.
  3. De hardloopriem moet verstelbaar zijn en om de heup bevestigd kunnen worden.

Tip 4: Voorkom dat je hond een volle maag heeft

Niet alleen mensen kunnen last hebben van een volle maag tijdens het sporten. Ook honden ondervinden hier problemen van en je wilt natuurlijk voorkomen dat je hond tijdens het hardlopen zich beroerd voelt. Geef je hond dus minimaal 3 uur voor het hardlopen te eten, zodat hij het eten kan laten zakken. Ook na het hardlopen moet je wachten met het geven eten, waardoor hij volledig tot rust kan komen en niet voortdurend met een volle maag rondloopt.

Tip 5: Geef je hond voldoende water

Onderschat niet het belang van water tijdens het hardlopen! Als je langer afstanden gaat hardlopen moet je jouw hond de mogelijkheid bieden om iets te kunnen drinken. Zorg ervoor dat je dus een drinkfles bij je hebt, zodat je hond niet uitdroogt. Je kan bijvoorbeeld een hardloopriem met een heuptas kopen, zodat je gemakkelijk de drinkfles kunt opbergen.

Tip 6: Vergeet je hond niet te belonen

Ga je hardlopen met je hond? Vergeet dan niet om tijdens het hardlopen koekjes of snoepjes mee te nemen. Dit zorgt ervoor dat je jouw hond kan belonen en dat maakt je hond enthousiast tijdens het hardlopen.

Wij zijn benieuwd of deze tips helpen bij het motiveren van jouw hond tijdens het hardlopen. Neem de tips nogmaals door en koop een goede hardloopriem om op een veilige en comfortabele manier te starten met hardlopen!

Wij maken gebruik van cookies, klik op accept als je wilt doorgaan naar de site.