Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
+1.500 klanten gingen je voor
Gratis verzending binnen NL!
Gratis verzending vanaf €50 in België!
100% Veilig betalen met o.a. iDeal & Bancontact

5 van de meest gestelde vragen over reizen met je hond

autorijden met je hond

Wil je maar al te graag jouw hond vervoeren met de auto, maar zit je met een vraag in je maag? Wij hebben een vijftal vragen op een rijtje gezet, zodat je goed voorbereid op weg kunt met je hond. Twijfel dus niet langer en neem deze blog zorgvuldig door om samen met je hond van een comfortabele, veilige en aangename autorit te genieten. 

Hoe lang kan een hond in de auto reizen?

Een hond kan aardig lang in de auto blijven zitten, mits hij tussendoor kan eten, drinken en plassen. Dit verschilt echter wel per hond en niet alle honden vinden het fijn om voortdurend in de auto te zitten. Wil je voorkomen dat je hond vroegtijdig moet plassen of poepen? Dan is het verstandig om je hond vanaf 3 uur voor vertrek niet meer te voeren. Zo kun je langere afstanden afleggen, wat ideaal is tijdens een weekendje weg of vakantie.

Waar moet een hond zitten in de auto?

Het vervoeren van je hond kan op verschillende manieren zoals op een hondendeken voor in de auto of met een autostoel voor honden. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om je hond te bevestigen aan een gordel. Het maken echter niet uit of jij je hond op de bijrijdersstoel, achterbank of in de kofferbak vervoert. Dit is namelijk in alle gevallen gewoon toegestaan, mits je hond jou niet hindert tijdens het autorijden.

Is het verplicht om je hond vast te zetten in de auto?

Wij hebben goed nieuws! In Nederland hebben wij geen wet- en regelgeving voor het vervoeren van je hond. De wet stelt echter wel dat je tijdens het autorijden niet mag worden gehinderd, en dat geldt ook voor jouw hond. Dit kan namelijk voor gevaarlijke situaties zorgen of verkeershinder. Deze regel geldt ook voor andere Europese landen, waaronder Frankrijk en België. Duitsland verplicht hondeneigenaren wél om de hond vast te zetten door middel van bijvoorbeeld een gordel.

Hoe krijg je een hond rustig in de auto?

Tijdens het autorijden wil je geen last ervaren van je hond en al zeker niet gehinderd worden. Wij hebben een tweetal tips op een rijtje gezet om je hond rustig te houden in de auto. Lees hieronder welke tips dat zijn:

  • Laat je hond wennen aan de auto. Dit kun je doen door te beginnen met je hond in een stilstaande auto te laten zitten. Vervolgens kun je dit ook proberen met een draaiende motor en kleine ritjes.
  • Blijft je hond rustig in de auto? Beloon hem dan telkens met traktaties, zodat hij begrijpt dat hij het juiste doet.

Is een gordel verplicht voor je hond in de auto?

Het dragen van een gordel bij je hond is nog niet verplicht in Nederland, maar het is wel verstandig. Het vervoeren van je hond moet veilig gebeuren en een gordel is daarvoor zeker een uitkomst. Een gordel zorgt namelijk ervoor dat je hond op zijn plek blijft zitten en niet voortdurend door de auto heen beweegt. Verder is het ook belangrijk om te weten dat het in andere Europese landen wel verplicht is om een gordel te dragen.

Wil je nog meer te weten over het veilig vervoeren van je hond of wil je andere leuke weetjes te weten komen? Bekijk onze blogs op de website!

Wij maken gebruik van cookies, klik op accept als je wilt doorgaan naar de site.